dissabte, 7 de febrer del 2009

La Vall d'Incles

Per arribar a la Vall d’Incles hem agafat la CG-2 en direcció Pas de la Casa, un cop deixem enrere El Tarter i abans d’agafar el pont d’Incles, a ma esquerra ens queda l’accés a la carretera de la Vall, un cop accedim a ella ens trobem un pàrquing, aquí hem deixat el cotxe i ens disposem a començar la passejada.

Nosaltres agafem el camí que va paral·lel a la carretera al costat del riu, però també es pot anar per la carretera, mes còmode si com avui està tot nevat. El passeig val la pena, fins al càmping del final hi ha tres quilòmetres i si es fa pel camí del riu es creuen un parell de ponts i les vistes son magnífiques amb l’Alt del Juclar enfront, al poc de començar el camí cap al quilòmetre 1’5 trobem una pista a l’esquerra de la carretera, aquest camí va cap al refugi de Cabana Sorda, ja parlarem mes endavant d’ell, en un altre escrit.

Continuem endavant i ens trobem diferents bordes, algunes reformades i actuals i altres deixades de la ma de déu, tot això amb els cavalls pasturant arreu fa que la imatge sigui perfecta per desconnectar i passejar tranquil•lament.

Seguim caminant i a mà dreta ens trobem el vell camí de Soldeu, caminem 700 metres i arribem al Pont de la Baladosa i el càmping lloc on finalitzem aquesta passejada ideal per anar amb canalla o fer temps per desprès anar a dinar, també pels aficionats a la fotografia. Al Pont de la Baladosa veiem que surten diferents camins a mà esquerra cap a Fontargent o el Port d’Incles i si continuem endavant cap als Estanys de Juclar i també cap al Pic de Siscaró, a part d’enllaçar amb el GRP del Principat.

Be ara hem de tornar i com hem vingut pel camí vorejant el riu, tornem per la carretera fins el pàrquing. En total han sigut uns sis quilòmetres i una passejada agradable i fàcil, ideal per a tothom i sense cap dificultat.