dissabte, 7 de febrer del 2009

Estany de Cabana Sorda

Un cop partim de la Vall d’Incles, l’accés per arribar i on deixar el cotxe ja l’hem explicat anteriorment, tenim una gran diversitat de itineraris i sortides de tot tipus, podem visitar els diferents llacs que hi ha per la zona o els pics i collades dels voltants. Avui hem decidit anar a l’Estany de Cabana Sorda, veure l’estany, el refugi i tornar.
Sortim de la carretera de la Vall, cap al quilòmetre 1,5 trobem l’inici de la pista (1813 m) al costat d’un dipòsit.

La pista es un corriol que comença a pujar tot seguint una riera, un cop hem fet uns 400 metres d’ascensió girem a la dreta i el camí comença a ascendir suaument tot seguint el vessant de la muntanya en horitzontal, continuem fins que veiem que un riu queda a mà dreta, es el riu de Cabana Sorda i estem a mig camí de l’estany.

Continuem i a partir d’aquí la pujada es fa molt suau fins el Refugi de Cabana Sorda (2297 m) el nostre destí.

Arribem i aprofitem per fer un descans, observar l’estany que queda darrera del refugi envoltat, com si d’un amfiteatre es tractés, del Pic de La Coma de Varilles (2760 m) i fer fotografies.

Una vegada hem recuperat forces baixem però enllacem amb el GRP que ens durà per un altre camí, ara el riu ens torna a quedar a mà dreta i veiem la vessant per on hem pujat a l’altra banda del riu, tot caminant un quilòmetre ens trobem la Pleta de Cabana Sorda amb un parell de petits llacs, seguim i mes endavant enllacem amb el camí del Port d’Incles i el riu Manegor.

Ara la baixada la fem tot seguint el riu i ens dirigim al Pont de la Baladosa i el càmping. Un cop hem arribat a la carretera, anem al cotxe que l’hem deixat al dipòsit, una altra opció es deixar-lo al pàrquing del càmping al Pont de la Baladosa. Hem fet una ruta circular, agradable i gens difícil, amb un bon desnivell, hem partit de 1800 metres i el refugi està a 2297, i perfecte per començar a descobrir la zona.

Les fotos son de diferents excursions fetes i la tercera pertany a un bon amic company.