dimecres, 23 de desembre del 2009

Pujada al Castell de Montgrí

Pujadeta maca al Castell de Torroella, fortificació efectuada per Jaume II allà cap al final del segle XIII i principis del XIV. Des de d'alt del castell es poden veure unes vistes de tot l'Empordà.
La pujada comença al poble de Torroella, no està indicat però si arriba bastant bé.
Deixem el cotxe al costat del camí que em portarà al castell que s'aixeca majestuós davant meu al cim del turonet que començo a pujar.


La pista no te cap secret al principi, de terra, amplia i senyalitzada.
Un cop arribem al primer trencant, pots continuar per la pista ample o agafar un corriol que continua recte com si no deixesis el camí.
Aquí el corriol s'estreta peró continua estant be i en bon estat, segueixo les indicacions de les marques pintades i admiro com anem pujant i el castell no apareix per cap lloc.
A mesura que anem avançant pasem al costat de dues antigues ermites o això em semblen. Aquí la pista es molt pedregosa i començo a pujar per una petita tartera i deixo el camí a ma dreta.
Un cop arribo al final de la tartera trobo la Creu de Santa Caterina i aprofito el pla que hi ha per observar el meu destí, el castell.


Continuo pel pla en busca del camí, aquí trobo el corriol que puja de manera irregular cap a dalt, hi ha un parell de opcions.
La Greta decideix anar pel més recte i cansat, així que arribem al Castell i abans de pujar a la fortalesa bec una mica i la Greta es fot una barreta.
Pujo per una de les torres i quan arribo a dalt observo unes vistes expectaculars, es veu tot l'Empordà. Cap de Creus, Roses, Puigneulós,Canigó,Pirineus,també el Baix Empordà,Els Angels,...


Un cop faig les fotos i la Greta disfruta corrent per les muralles toca baixar, ahhh baixar!!! La Greta diu que no, li agafa por a l'escala de baixada i triguem mitja hora en convençer-la de que ho faci. El convenciment és agafar-la, amb els seus 34 quilos movent-se sense parar i baixar-la a pols.


Ja a la porta del castell donem tota la volta, cap a la cisterna i comencem a baixar pel camí que ens a dut fins aquí. L'ideal haguès sigut baixa r cap a les dunes i un cop allà tornar per Santa Caterina, però el fort vent i que s'havia fet tard fa que reprengui el camí fins al cotxe.


Passejada curta pero molt "xula" i recomanable ja que les vistes valen la pena fer "l'esforç" de pujar.



Track GPS